Nakit Grlica

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 05 Jul, 2011 16:09

Odlicila sam da pozovem prijatelje na rucak. Kupila sam sve sto mi je potrebno za ta jela, pre nego sto pocnem za kuvanjem, postavicu sto na terasu jer tamo cemo da jedemo, stavicu beli stoljnak i crvene tanjire i case za vino. A da ne zaboravim i muziku koju cu da pustim. Ispecicu domaci hleb u rerni jer znam da neko nemoza bez hleba da jede.
Pocela sam da kuvam glavno jelo  punjeni pileci file a za dezert mafini s jabukama.
Kada sam zavrsima sa kuvanjem pocela sam da vadim vina koja cemo da pijemo uz ovo jelo, a da ne zaboravim na hleb kada sam ga izvadila iz rerne mirisao je na svez hleb mekan ko dusa.
 
Onda su pristizali moji prijatelji, koi su donosili neka pica i cvece poceli smo da pricamo o svemu i svast. Oda smo presli na sto ja sam iznela glavno jelo i domaci hleb,kada sam probala jelo bilo je socno i ukusno da su me moi prijatelji hvalili  za to jelo a pogotovo  za hleb.
Kada smo zavrsili sa glavnim jelom ja sam iznela dezert na sto svima se dopalo da su mi trazili recept. Recept glasi ovako
 
Punjeni pileci file
 
Potrebno je za 4 osobe:
50 g susenog paradajza
10 g suvih vrganja
200 ml crvenog vina
4 pileca fileta
2 kasike seckanog svezeg bosiljka
 so, biber
 kasika ulja
250 ml supe (instant)
100 ml slatke pavlake
2 kasike gustina.
 
Priprema:
1 Kuvati paradajz i pecurke u vinu oko 15 minuta. u mesu zarezati ,,dzepove" za punjene. Procediti paradajz i pecurke i sacuvati tecnost. Iseckati.
2 Zagrejati rernu na 200 stepeni, zaciniti meso, napuniti ga mesavinom i zatvoriti cackalicama. Premazati meso uljem i peci ga u vatrostalnoj posudi 25 minuta. izvaditi i ostaviti na toplom.
3 Sok od pecenja pomesati sa supom i vodicom od paradajza i pecuraka, dodati pavlaku, prokuvati i umesati gustin. Dobijeni sos servirati uz meso kao prilog sluziti sa kropirom.
 
Mafini s jabukama
 
Potrebno je:
2 jajeta
250 ml jogurta
100 g secera
kesica vanil secera
74 ml ulja
2 jabuke 
250 g brasna
kesica praska za pecivo
kesica cimeta.
 
 
Priprema:
1 Dobro oprane jabuke iseckajte na listice. Umutite jaja, secer, vanil secer, jogurt i ulje, pa kad se sve sjedoni, sipajte brasno, prasak za pecivo i cimer
2 Mutitr dok se masa ne ujednaci, te umesajte listice jabuka.
3 Smesu rasporedite u podmazane kalupe za mafene. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
 
 
                                   Prijatno Svima.

Komentari

Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb