medonja | 16 Maj, 2011 18:12
evo sada sam napravila Renzanci ,,al arabiate" moram da kazem da sam veliki gurman jer volim sve da jedem, cak i da spremam. Pocela sam nesto da razmisljam kako bi bilo da napisem neku knjigu o jelima, skupila sam preko 500 recepta bilo bi lepo kada bi sve te recepte stavila u knjigu koju cu da napisem jednog dana. Ja se nadam da ce mi uspeti. Recepti glase ovako
Rezannci ,,al' arabiata''
Potrwbno je za 4 osobe:
20 g dimljene slanine
glavica luka
cen belog luka
1 crvena ljuta papricica
4 sampinjona
kasicica ulja
konzerva paradajza (850 ml)
so, biber
5 kasika crnog vina
400 g rezanaca
30 g parmezana
Priprema:
1. Sitno iseckati slaninu i proprziti je u tiganju bez dodataka masnoce. Izvaditi i ostaviti na salveti da se ocedi od viska ulja. Iseckati crni i beli luk. Papricicu ocistiti od semenki i takodje iseckati.
2. Ocistiti pecurke i iseci ih na tanke listice. Papricice, crni i beli luk proprziti na ulju, dodati paradajz, posoliti i pobiberiti. Naliti vinom i krckati poklopljeno oko 15 minuta. Posle prvih 10 minuta dodati pecurke i poklopiti ponovo.
3. Skuvati rezance i procediti ih. Pomesati rezance i sos, poklopiti serpu i ostaviti minut-dva da se ukusi pomesaju. Servirati toplo.
PRIJATNO ZELIM SVIMA OD SRCA!
Re: Moji Recepti Brzo i Ukusno
nesrećnik | 16/05/2011, 22:23
Prelepo kad bi moja supruga volela da kuva...ahh