medonja | 03 Jun, 2012 18:36
Kokos Alva
Potrebni je:
1/2 solje nemasnog putera
3/4 solje secera
1/2 solja brasna
solja griza
solja kokosa
3/4 solje mleka
kasicica praska za prcivo
kasicica ekstrakta vanile
bademi (za dekoraciju).
Za sirup:
1/2 solje secera
2/3 solje vode
kasika limunovog soka.
Priprema:
Prvo napraviti sirup. U serpu sipati secer, vodu i limunov sok. Mesati i dovesti do kljucanja. Potrebno je otprilike od sest do osam minuta ili dok sirup ne postane gust. Ostaviti da se ohladi. Zagrejati rernu na 175 stepeni. U serpi rastopiti puter dodati secer, brasno, griz, kokos, mleko, prasak za pecivo i ekstrat vanile i dobro promesati. Razliti u pleh i peci dok ne dobije zlatnozutu boju. Gotov kolac iseci dijagonalno, preliti rashladjenim sirupom i svako parce u centaru ukrasiti bademom.
BON APPETIT.
« | Jun 2012 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |