medonja | 04 Jun, 2012 18:57
Spanska pita
Potrebno je:
4 jaja
solja suncokretovog ulja
50 g kiselih krastavaca
biber po zelji
200 g stisnjene sumnke
prasak za pecivo
2 solje brasna
200 g svezih sampinjona.
Priprema:
Ocistite sampinjome i izredati na listice. Isecite stisnjenu sumku i kisela krastavcice na kockice. Naredajte sir na krupno rede (za jabuke). Sipajte brasno u vecu posudu, dodajte prasak za pecivo i dobro promesajte. Nema potrebe da dodajete bilo kakvu tecnost, jaja i ulje su sasvim dovoljni da biste da biste dobili kompaktnu masu. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte sumku u crevu i sapinjone. Dodajte kisele krastavcice i redani sir te sve dobro promesati. Podmazati pleh, pa ravnomerno rasporedite masu. U prethodno zagrejanoj rerni pecite pitu oko 30 minuta.
PRIJATNO SELIM SVIMA.
« | Jun 2012 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |