Nakit Grlica

Moji Omiljeni Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 09 Jun, 2012 15:32

                                                              Cokoladna torta


Potrebno je:

Kora:

10 jaja

10 kasika secera

200 g mlevenih oraha

2  kasike prezli

2 kasike kakaoa

2 kasike nesquika

pola praska za pecivo


Fil:

4 jajeta

150 g secera

150 g cokolade za kuvanje

100 g slaga

100 ml vode


Priprema:

Pomesati orahe, prezlu, kakao, nesquik i prasak za pecivo. Umutite belanca sa polovinom secera, a zumanca sa drugom polovinom secera. Suve sastojke lagano umesati u umucena zumanca, dodati i umucena belanca. Lagano sjediniti varjacom. Okrugli kalup precnika 28 cm obloziti papirom za pecenje, sipati masu i peci 40 minuta na 220 stepeni. Umutiti jaja sa seceromi kuvati na peri. Pred kraj kuvanja dodati cokoladu. Umutiti margarin i sjediniti sa ohladjenim filom. Odvojiti trecinu za dekoraciju. Ohladjenu koru preseci vodoravno, oko 1 cm. Sa gornje strane- to ce biti ,,poklopac" torte. Izdubiti koru tako da se svih strana ostane 1 cm. Izdubljene ostatke zdrobiti i staviti u fil. Dobijenim filom filovati tortu pa staviti ,,poklopac". Tortu spolja namazati odvojenim filom.


                                                     PRIJATNO ZELIM SVIMA.

Komentari

Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb