medonja | 02 Maj, 2011 13:48
Evo malo pre sam napravila klasicni ,,ciz-kejk'' Recept glasi ovako
Klasicni ,,ciz-kejk''
Potrebno je za 12 porcija
za testo
250 g brasna
malo soli
2 kasike secera
jaje
125 g hladnog maslaca
za fil
500 g sremskog sira
125 g secera
40 g gustina
4 jajeta
2 kasicice rendane korw od limuna
200 ml slatke pavlake.
Priprema
1. Umesati brasni, malo soli, secera, maslac iseckan na kockice, jaje i kasiku tople vode. Mesiti jos malo rukama ( ruke moraju da budu hladne, zato ih prethodno porati hladnom vodom), napraviti kuglu od testa i uviti je u foliju. Drzati testo u frizideru oko pola sata.
2. Zagrejati rerni na oko 200 stepeni. Razviti ihladjeno testo izmedju dva sloja providne folije (kako se ne bi lepilo) i njime obloziti blago nauljeni okrugli pleh, koji ima precnik oko 25 cm.
3. Pomesati sremski sir, secer, gustin, jaja i izrendanu koru od limuna. Umutiti pavlaku i mesati je u smesu od sira. Uliti fil u testom oblozeni pleh i peci oko sat vremena. Na kraju ostaviti kolac oko 10 minuta u iskljucenoj rerni. Posluziti poslasticu uz kafu ili caj.
PRIJATNO ZELIM SVIMA!
Re: Moji Recepti Brzo i Ukusno
Filmetric | 02/05/2011, 14:21
Sledeći put obavezno i prateća slika da parim oči!