Nakit Grlica

PILETINA U SOSU OD LUKA PILE U TESTU.

medonja | 23 Jul, 2014 20:01

Izvinjavam se svima koji prate moje recepte. Ja sam bila van greada, zato ste me ovako dugo cekali od sada sam savama i da potelim neke nove recepte.

 

                                         PILETINA U SOSU OD LUKA

POTREBNO JE:

pile

pola kilograma crnog luka

so, biber

kasicica secera

kasika brasna

malo sirceta

masnoca

supa.

 

PRIPREMA:

Ocisceno pile posoliti, pobiberiti i ispeci, zatim iseci na komade i ostaviti na toplom. Luk isecen na rebarca dinstati na zagrejanoj masnoci, posoliti,  dodati kasicicu secera, a kada omeksa posuti brasnom, naliti vodom ili supom i na kraju, kada se sos zgusne, umesati malo sirceta. Pilrtinu spustiti u sos i posluziti.

 

                                                    PILE U TESTU

POTREBNO JE:

pile

5 glavica crnog luka

jedna sagarepa

koren i list celera

pola case belog vina

4 jaja

5 kasika brasna

so, biber

ulje.

PRIPREMA:

luk sitno iseckati i prziti na ulju sa nastruganom sagarepom i celerom. Dodati pile iseceno na komade i dinstati dok zelen ne omeksa,  tada naliti vinom i soljom vode, zaciniti i kuvati dok meso ne bude gotovo. Za to vreme ulupati 4 belanca u cvrst sneg, dodavati jedno po jedno zumance i brasno. Pile staviti u sud u kojem ce se peci, preliti  testom i zapeci u rerni.

 

                                            Prijatno zelim svima. 

Slatko Uzivanje

medonja | 06 Jul, 2014 15:06

Dali zajedno sa prijateljicama uvek isprobate neki novi recept.

 

 

                                      Eskima Torta

POTREBNO JE:

500 g keksa

1 margarina

4 jajeta

250 g secera u prehu

250 g cokolade

2,5 dl mleka

200 g seckanih oraha

5 kasika ruma

2 slaga

PRIPREMA:

Na pari mutiti cetri jajeta secerom u prahu, dodajte cokoladu i kuvajte krem. Posebno  umutite margarin, pa dodajte u ohladjenu krem. Keks izdrobite i prelijte vrelim mlekom i rumom, pa umesajte krem i seckane orahe. Oblikujte tortu i ukrasite je slagom.

 

                                                   Kinder Torta

POTREBNO JE:

500 g secera u prahu

125 g margarina

100 g cekolade za kuvanje

250 g mleka u prahu

PRIPREMA:

Zagrejte pola decilitra vode, secer i cokoladu, pa kad se cokolada istopi, dodajte margarin i mleko u prahu. Kada dodajete mleko u prahu, morate brzo da mesate smesu. Potom je sipajte u pleh, pa je, kad se ohladi, isecite na kockice.

 

 

                                                    Prijatno zelim svima.Smile 

Mlinci s Piletinom i Belim lukom. Spanska Pita.

medonja | 05 Jul, 2014 16:32

Dali ste nekada zaboravili neki  recept pa morate da pozovete svoju prijateljicu da vam opet kaze taj recept.

                                               Mlinci s Piletinom i Belim lukom                                   

POTREBNO JE:

pakovanje mlinaca

300 g fileta pileceg belog mesa

beli luk u granulama ,,Kotani" 

kokosija kocka za supu

400 g milerama

1 dl jogurta

so

suvi biljni zacin

slatka zanciska paprika

kari

PPIPREMA:

U pola litre vode ubacite pilecu kocku za supu. Kad supa bude gotova, kore izlomite na komade, uronite jedan po jedan komad u bujon i redjajte u pouljenim pleh, pa zapecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni desetak minuta. U medjuvremenu pileci file isecite na sitne komade, dodajte malo ulja, suvi biljni zacin, zacinsku papriku i kari. Pecite u tiganju desetak minuta. Zapecene mlince izvadite iz rerne, preko njih rasporedite pecenu piletinu, pa prelijte mesavinom od milerama, jogurta i belog luka. Malo posolite, isecite i posluzite.


                                                       Spanska Pita

POTREBNO JE:

3 solje brasna

5 jaja

1 dl ulja

prasak za pecivo

200 g sunke

200 g kiselih krastavaca

so

origano

PRIPREMA:

Iseckajte sunku i krastavicice, pa ih pomesajte sa ostalim sastojcima i kada je smesa dobro  umucena,  razlijte je u podmazan i brasnom posut pleh. Pecite 30 minuta na 220 stepeni. Sluzite sa jogurtom ili pavlakom.

      

                                                                      Prijatno zelim svimaSmile



Recepti Svih Jela

medonja | 04 Jul, 2014 18:45

Jos neznate sta da kuvate danas ili sutra.

                                              Mirisna Krilca

POTREBNO JE: 

8 pilecih krilca

malo soli

zacin za piletinu ,,Kotani"

malo ulja

Za Paniranje:

2 jajeta

3 kasike brasna

10 kasika prezli

pola kasicice slatke zancinske paprike.

PRIPREMA:

Pilecih krilcima odsecite patrljak, pa ostrim nozem zasecite meso duz kosti. Zacin za pecenu piletinu ,,Kotani" dobro utrljajte u meso i ostavite ga da odstoji oko sat vremena. Panirajte u brasno, jajima i prezlama pomesanim sa zanciskom paprikom. Postupak mozete i da ponovite, pa tako pripremljena krilca pecite u tiganju na zagrejanom ulju, po petnestak minuta s obe strane.

                                                                   Prijatno zelim svimaSmile

                                             

Nove Pletene Narukvice

medonja | 27 Jun, 2014 16:45

Evo nove pletene narukvice nadam se da ce vam se dopasti. Ako zemite na vidite moj nakit mozete da me pratite na www.facebook.com/pages/Nakit-Grlica/231400903729186  i na ivinnakit. blogspot.com Ako imate neko pitanje rado cu da vam odgovorim na vasa pitanja.   

Hvala na razumevanju 

                                                    NAKIT GRLICASmile


Recepti svih Jela

medonja | 18 Jun, 2014 20:33

Nakit Grlica

medonja | 14 Jun, 2014 21:56

Nova letnja kolekcija mindjusa, nadam se da ce vam se svideti.


 

 

Mozete me videti na FACEBOOK ILI BLOG.

medonja | 11 Jun, 2014 18:01

Devojke ako vas zanima neki od mojih nakita a zelite da ga vidite, sada mozete  i da me pratite na. facebook.com/pages/Nakit-Grlica/231400903729186.

Mozete jos da me pratite na. IVINNAKIT.BLOGSPOT.COM

                                                                           Hvala na razumevanju

                                                                                                                      Nakit Grlica.

Uradi Sam

medonja | 10 Jun, 2014 21:42

Mozete od starog kofera da napravite stalak za nakit.

Nakit Grlica

medonja | 02 Jun, 2014 17:39

Nove Pletene Narukvice

medonja | 29 Maj, 2014 19:16

Nadam se da ce vam se dopasti moje pletene narukvice.Smile

 

Mоја нова колекција ланчићи.

medonja | 26 Maj, 2014 18:31

Надам се да ће вам се допасти моја нова колекција ланчићи.

Humanitarni Katapult

medonja | 23 Maj, 2014 17:18

Delta City-ju na festivalu ,,Humanitarni Katapult’’. Festival će biti održan u glavnom holu Delta City-a, od 27. do 29. maja 2014., sa početkom od 10:00 do 22:00 h.

помоћ поплављенима

medonja | 18 Maj, 2014 17:58

МУП је обавестио грађане да сви заинтересовани за пружање помоћи угроженом становништву у виду воде, хране, одеће могу да се обрате Црвеном крсту за прихват и расподелу помоћи угроженима. Контакт телефон је 011/ 3032-125, локали 217 и 215.

 

МУП апелује на дистрибутере и произвођаче пелена, дечје хране и опреме за бебе да донирају своје производе Црвеном крсту. Контакт: 011/3032-125, локали 217 и 215.

 

Грађани угрожени због невремена и поплава могу да позову са свог мобилног телефона број 112 како би затражили хитну интервенцију. Позив броја 112 је бесплатан, а може се позвати са свих мрежа и са телефона без СИМ картице. Позив се преусмерава на бројеве кризног штаба.

 

Београдски штаб за ванредне ситуације моли грађане да само у случају животне угоржености позивају број Оперативног центра 1985. Тај број треба да буде слободан за хитне случајеве. За све остале информације користити број 0800-11-00-11, поручили су из Градског штаба.

 

 

 

 

ANTICO FEST

medonja | 13 Maj, 2014 21:30

Festival će biti održan u prostoru tržnog centra Delta City, od 27. do 29. maja 2014. Festival će trajati 3 dana, od 10:00 do 22:00 h.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb