medonja | 23 Jul, 2014 20:01
Izvinjavam se svima koji prate moje recepte. Ja sam bila van greada, zato ste me ovako dugo cekali od sada sam savama i da potelim neke nove recepte.
PILETINA U SOSU OD LUKA
POTREBNO JE:
pile
pola kilograma crnog luka
so, biber
kasicica secera
kasika brasna
malo sirceta
masnoca
supa.
PRIPREMA:
Ocisceno pile posoliti, pobiberiti i ispeci, zatim iseci na komade i ostaviti na toplom. Luk isecen na rebarca dinstati na zagrejanoj masnoci, posoliti, dodati kasicicu secera, a kada omeksa posuti brasnom, naliti vodom ili supom i na kraju, kada se sos zgusne, umesati malo sirceta. Pilrtinu spustiti u sos i posluziti.
PILE U TESTU
POTREBNO JE:
pile
5 glavica crnog luka
jedna sagarepa
koren i list celera
pola case belog vina
4 jaja
5 kasika brasna
so, biber
ulje.
PRIPREMA:
luk sitno iseckati i prziti na ulju sa nastruganom sagarepom i celerom. Dodati pile iseceno na komade i dinstati dok zelen ne omeksa, tada naliti vinom i soljom vode, zaciniti i kuvati dok meso ne bude gotovo. Za to vreme ulupati 4 belanca u cvrst sneg, dodavati jedno po jedno zumance i brasno. Pile staviti u sud u kojem ce se peci, preliti testom i zapeci u rerni.
Prijatno zelim svima.
medonja | 06 Jul, 2014 15:06
Dali zajedno sa prijateljicama uvek isprobate neki novi recept.
Eskima Torta
POTREBNO JE:
500 g keksa
1 margarina
4 jajeta
250 g secera u prehu
250 g cokolade
2,5 dl mleka
200 g seckanih oraha
5 kasika ruma
2 slaga
PRIPREMA:
Na pari mutiti cetri jajeta secerom u prahu, dodajte cokoladu i kuvajte krem. Posebno umutite margarin, pa dodajte u ohladjenu krem. Keks izdrobite i prelijte vrelim mlekom i rumom, pa umesajte krem i seckane orahe. Oblikujte tortu i ukrasite je slagom.
Kinder Torta
POTREBNO JE:
500 g secera u prahu
125 g margarina
100 g cekolade za kuvanje
250 g mleka u prahu
PRIPREMA:
Zagrejte pola decilitra vode, secer i cokoladu, pa kad se cokolada istopi, dodajte margarin i mleko u prahu. Kada dodajete mleko u prahu, morate brzo da mesate smesu. Potom je sipajte u pleh, pa je, kad se ohladi, isecite na kockice.
Prijatno zelim svima.
medonja | 05 Jul, 2014 16:32
Mlinci s Piletinom i Belim lukom
POTREBNO JE:
pakovanje mlinaca
300 g fileta pileceg belog mesa
beli luk u granulama ,,Kotani"
kokosija kocka za supu
400 g milerama
1 dl jogurta
so
suvi biljni zacin
slatka zanciska paprika
kari
PPIPREMA:
U pola litre vode ubacite pilecu kocku za supu. Kad supa bude gotova, kore izlomite na komade, uronite jedan po jedan komad u bujon i redjajte u pouljenim pleh, pa zapecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni desetak minuta. U medjuvremenu pileci file isecite na sitne komade, dodajte malo ulja, suvi biljni zacin, zacinsku papriku i kari. Pecite u tiganju desetak minuta. Zapecene mlince izvadite iz rerne, preko njih rasporedite pecenu piletinu, pa prelijte mesavinom od milerama, jogurta i belog luka. Malo posolite, isecite i posluzite.
Spanska Pita
POTREBNO JE:
3 solje brasna
5 jaja
1 dl ulja
prasak za pecivo
200 g sunke
200 g kiselih krastavaca
so
origano
PRIPREMA:
Iseckajte sunku i krastavicice, pa ih pomesajte sa ostalim sastojcima i kada je smesa dobro umucena, razlijte je u podmazan i brasnom posut pleh. Pecite 30 minuta na 220 stepeni. Sluzite sa jogurtom ili pavlakom.
Prijatno zelim svima
medonja | 04 Jul, 2014 18:45
Jos neznate sta da kuvate danas ili sutra.
Mirisna Krilca
POTREBNO JE:
8 pilecih krilca
malo soli
zacin za piletinu ,,Kotani"
malo ulja
Za Paniranje:
2 jajeta
3 kasike brasna
10 kasika prezli
pola kasicice slatke zancinske paprike.
PRIPREMA:
Pilecih krilcima odsecite patrljak, pa ostrim nozem zasecite meso duz kosti. Zacin za pecenu piletinu ,,Kotani" dobro utrljajte u meso i ostavite ga da odstoji oko sat vremena. Panirajte u brasno, jajima i prezlama pomesanim sa zanciskom paprikom. Postupak mozete i da ponovite, pa tako pripremljena krilca pecite u tiganju na zagrejanom ulju, po petnestak minuta s obe strane.
Prijatno zelim svima
medonja | 27 Jun, 2014 16:45
Evo nove pletene narukvice nadam se da ce vam se dopasti. Ako zemite na vidite moj nakit mozete da me pratite na www.facebook.com/pages/Nakit-Grlica/231400903729186 i na ivinnakit. blogspot.com Ako imate neko pitanje rado cu da vam odgovorim na vasa pitanja.
Hvala na razumevanju
NAKIT GRLICA
medonja | 18 Jun, 2014 20:33
medonja | 14 Jun, 2014 21:56
medonja | 11 Jun, 2014 18:01
Devojke ako vas zanima neki od mojih nakita a zelite da ga vidite, sada mozete i da me pratite na. facebook.com/pages/Nakit-Grlica/231400903729186.
Mozete jos da me pratite na. IVINNAKIT.BLOGSPOT.COM
Hvala na razumevanju
Nakit Grlica.
medonja | 10 Jun, 2014 21:42
medonja | 02 Jun, 2014 17:39
medonja | 29 Maj, 2014 19:16
Nadam se da ce vam se dopasti moje pletene narukvice.
medonja | 26 Maj, 2014 18:31
Надам се да ће вам се допасти моја нова колекција ланчићи.
medonja | 23 Maj, 2014 17:18
Delta City-ju na festivalu ,,Humanitarni Katapult’’. Festival će biti održan u glavnom holu Delta City-a, od 27. do 29. maja 2014., sa početkom od 10:00 do 22:00 h.
medonja | 18 Maj, 2014 17:58
МУП је обавестио грађане да сви заинтересовани за пружање помоћи угроженом становништву у виду воде, хране, одеће могу да се обрате Црвеном крсту за прихват и расподелу помоћи угроженима. Контакт телефон је 011/ 3032-125, локали 217 и 215.
МУП апелује на дистрибутере и произвођаче пелена, дечје хране и опреме за бебе да донирају своје производе Црвеном крсту. Контакт: 011/3032-125, локали 217 и 215.
Грађани угрожени због невремена и поплава могу да позову са свог мобилног телефона број 112 како би затражили хитну интервенцију. Позив броја 112 је бесплатан, а може се позвати са свих мрежа и са телефона без СИМ картице. Позив се преусмерава на бројеве кризног штаба.
Београдски штаб за ванредне ситуације моли грађане да само у случају животне угоржености позивају број Оперативног центра 1985. Тај број треба да буде слободан за хитне случајеве. За све остале информације користити број 0800-11-00-11, поручили су из Градског штаба.
medonja | 13 Maj, 2014 21:30
« | Maj 2025 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |