Nakit Grlica

Moji Rucni Radovi

medonja | 12 Avgust, 2013 15:29

Moji Rucni Radovi

medonja | 20 Jul, 2013 15:00

Ogrlica od papira zar nije intresantna, i to sam pocela da pravim.

Moji Rucni Radovi

medonja | 17 Jul, 2013 15:43

Moji Rucni Radovi

medonja | 16 Jul, 2013 18:59

Evo pocela sam da pravim prstnove i recklirani nakit.


Moji Rucni Radovi

medonja | 25 Jun, 2013 20:01

Moji Rucni Radovi

medonja | 22 Jun, 2013 21:07

Evo sada sam pocela da pravim nakit od pivskih cepova to se zove recliklirani nakit. 

Moji Rucni Radovi

medonja | 31 Mart, 2013 16:37

Moj Nakit

medonja | 30 Mart, 2013 18:52

Od uvek sam zelela da se bavim izradu nakita, evo sada imam tu priliku da ih pravim kao sto vidite na ovim slikama. I jos  malo pa ce poceti da se moji nakit da se prodaje.

Moji Rucni Radovi

medonja | 27 Mart, 2013 16:19

Moje narukvice pletene

Moji Rucni Radovi

medonja | 14 Februar, 2013 19:02

Evo pocela sam da se bavim izradom nakita ja mislim da sam sebe  pronasla u tome, kada napravim neki nakit mije drugarice odma su mi trazili da im poklonim taj nakit koi sam napravila. I odmah poceli da me hvale. Evo kako izgleda moj nakit.

 

Moji Rucni Radovi

medonja | 05 Decembar, 2012 19:11

Moji Rucni Radovi

medonja | 18 Novembar, 2012 19:04

Moji Omiljeni Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 21 Jun, 2012 15:00

                                                        PILECI CEVAPI

SASTOJCI

750 G mlevenog pileceg mesa

250 g slanine

1 jaje

pola vezice persuna

2 cena belog luka

so

ulje.

POSTUPAK:

1. Piletinu i slaninu samleti u seckalici ili multipraktiku. Dodati jaje, persun i sitno iseckan beli luk, posoliti po ukusu.

2. Namascenim rukama vaditi po lopticu mase i razvaljati je medju dlanovima. Formirane cevapi ostaviti u frizideru pola sata pre pe pecenja. Peci na frill tiganju, elektricnom ili pravom grillu. Posluziti sa prxenim kropirom.

 

                                                                        PRIJATNO ZELIM SVIMA. 

Moji Omiljeni Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 15 Jun, 2012 19:43

                                                KOLAC OD JABUKA

Sastojci:

150 g omeksalog putera

150 g secera

3 jaja

3 kesice vanilin secera

300 g brasna

oko 600 g sladjih jabuka.

 

Priprema:

1. Jabuke ogulite i iseci na kockice.

2. Mikserom umutiti puter i secer, dodati jaja i vanili, jos malo mutiti. Umesati brasno i na kraju jabuke.

3. Smesu sipati u okrugli kalup precnika 25 cm, ili duguljasti kalup za hleb predhodno postavljen papir za pecenje. Peci na 180 stepeni oko 40-50 minuta, zavisno od debljine testa u kalupu. Ohladjen kolac posuti prah secerom.

 

                                                     PRIJATNO ZELIM SVIMA.

Moji Omiljeni Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 14 Jun, 2012 13:40

                                             LJBAVNO PISMO

Ceznja za ne dostiznim,  i ceznem za izgubljenim nemaju isti ukus...

SASTOJCI:

ZA TESTO

230 g brasna

100 g putera

1 jaje

70 g prah secera

prstohvat soli

 

ZA FIL

1 belance 

50 g secera

50 g mlevenih oraha.

 

PRIPREMA:

1. Viljuskom blago razmutiti jaja sa secerom. U prosejano brasno ubaciti kockice hladnog putera, pa ga rukama utrljati u brasno. Dodati jaja sa secerom, pa sve zajedno umesiti. Testo podeliti na dva dela, svaki staviti u kesu za zamtzivac (kesa od 3l, dimenzija 24x30 cm) pa razvuci na kvadrat 24x24 cm. Tako razvucene table testa dobro ohladiti u frizideru.

2. Umutiti belance dok zapeni, dodati secer, mutiti dalje dok se ne dobije cvrst sarn. Varjacom ili zicom umesati mlevene orahe. Lako deluje da ga ima malo, fila ima sasvim dovoljno, zak i previse.

 3. Kesu raseci sa dve strane i testo orebaciti na ravnu povrsinu posutu brasnom. Testo iseci na 16 kvadrata dimenzije 6x6 cm. Na sredinu svakog staviti po sasvim malo fila, pa sklopiti/koverte. Ponoviti sve i sa drugom tablom testa. Po neku kovertu mozete ostaviti otvorenu.

4. Peci na 180 stepeni oko 15 minuta, dok se testo blago ne zazuti. Ohladjena pisma uvaljati u prah secera.

 

                                                    RIJATNO ZELIM SVIMA.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb