medonja | 12 Avgust, 2013 15:29
medonja | 20 Jul, 2013 15:00
medonja | 17 Jul, 2013 15:43
medonja | 16 Jul, 2013 18:59
medonja | 25 Jun, 2013 20:01
medonja | 22 Jun, 2013 21:07
medonja | 31 Mart, 2013 16:37
medonja | 30 Mart, 2013 18:52
medonja | 27 Mart, 2013 16:19
medonja | 14 Februar, 2013 19:02
medonja | 05 Decembar, 2012 19:11
medonja | 18 Novembar, 2012 19:04
medonja | 21 Jun, 2012 15:00
PILECI CEVAPI
SASTOJCI
750 G mlevenog pileceg mesa
250 g slanine
1 jaje
pola vezice persuna
2 cena belog luka
so
ulje.
POSTUPAK:
1. Piletinu i slaninu samleti u seckalici ili multipraktiku. Dodati jaje, persun i sitno iseckan beli luk, posoliti po ukusu.
2. Namascenim rukama vaditi po lopticu mase i razvaljati je medju dlanovima. Formirane cevapi ostaviti u frizideru pola sata pre pe pecenja. Peci na frill tiganju, elektricnom ili pravom grillu. Posluziti sa prxenim kropirom.
PRIJATNO ZELIM SVIMA.
medonja | 15 Jun, 2012 19:43
KOLAC OD JABUKA
Sastojci:
150 g omeksalog putera
150 g secera
3 jaja
3 kesice vanilin secera
300 g brasna
oko 600 g sladjih jabuka.
Priprema:
1. Jabuke ogulite i iseci na kockice.
2. Mikserom umutiti puter i secer, dodati jaja i vanili, jos malo mutiti. Umesati brasno i na kraju jabuke.
3. Smesu sipati u okrugli kalup precnika 25 cm, ili duguljasti kalup za hleb predhodno postavljen papir za pecenje. Peci na 180 stepeni oko 40-50 minuta, zavisno od debljine testa u kalupu. Ohladjen kolac posuti prah secerom.
PRIJATNO ZELIM SVIMA.
medonja | 14 Jun, 2012 13:40
LJBAVNO PISMO
Ceznja za ne dostiznim, i ceznem za izgubljenim nemaju isti ukus...
SASTOJCI:
ZA TESTO
230 g brasna
100 g putera
1 jaje
70 g prah secera
prstohvat soli
ZA FIL
1 belance
50 g secera
50 g mlevenih oraha.
PRIPREMA:
1. Viljuskom blago razmutiti jaja sa secerom. U prosejano brasno ubaciti kockice hladnog putera, pa ga rukama utrljati u brasno. Dodati jaja sa secerom, pa sve zajedno umesiti. Testo podeliti na dva dela, svaki staviti u kesu za zamtzivac (kesa od 3l, dimenzija 24x30 cm) pa razvuci na kvadrat 24x24 cm. Tako razvucene table testa dobro ohladiti u frizideru.
2. Umutiti belance dok zapeni, dodati secer, mutiti dalje dok se ne dobije cvrst sarn. Varjacom ili zicom umesati mlevene orahe. Lako deluje da ga ima malo, fila ima sasvim dovoljno, zak i previse.
3. Kesu raseci sa dve strane i testo orebaciti na ravnu povrsinu posutu brasnom. Testo iseci na 16 kvadrata dimenzije 6x6 cm. Na sredinu svakog staviti po sasvim malo fila, pa sklopiti/koverte. Ponoviti sve i sa drugom tablom testa. Po neku kovertu mozete ostaviti otvorenu.
4. Peci na 180 stepeni oko 15 minuta, dok se testo blago ne zazuti. Ohladjena pisma uvaljati u prah secera.
RIJATNO ZELIM SVIMA.
« | Maj 2025 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |