Nakit Grlica

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 18 Septembar, 2011 15:04

Dosle su mi drugarice na kafu, pocele smo da pricamo o svemu i svasta.Toliko smo se zapricali da sam ja zaboravila da napravim nesto za rucak. Nisam znala sta da radim i sta da napravim. Razmisljala sam veoma dugo.
 
Od jednom je moja drugarica Ana rekla-hajde napravi nesto da pojedemo ti znas najbolje da kuvas.
rekla sam-napravicu  nesto za vas.
Usla sam u kujnu i odmah sam otvorila frizider i gledala sta ima u njemu. Setila sam se sta cu da napravim za jelo a toje: Glazirana krilca, recept glasi ovako.
 
Glazirana krilca
 
Potrebno je:
20 pilecih krilca
2 kasike senfa
2 kasike meda
2 kasike limunovog soka
30 ml maslinovog ulja
8 cena belog luka 
2 kasike soja-sosa
2 kasicice soli
1 kasicica bibera.
 
Priprema:
U vecoj ciniji pomesati senf, med, limunov sok, maslinovo ulje, sitno seckan beli luk i soja -sos, pa sve posolite i pobiberite. Dodajte pilece krilca u dobro promesajte s marinadom. Pokrite ciniju i stavite je u frizideru da odstoji. Najbolje je da sve ovo pripremite dan ranije. Poslazite krilca u pleh od rerne i pecite ih 45 minuta na 200 stepeni. Da bi  krilca bila hrskava, pre pecenja ih ocedite od viska marinade.
 
Dok su se krilca pekla u rerni ja sam zato vreme postavljala sto, a uz krilca cu da sluzim salatu moje drugarice su gledali moje slike iz albuma. Krilca su bila gotova i rekla- hajde devojke da jedemo, ja sam donela krilca na sto i onu salatu.
 
Kada smo zavrsili sa jelom ja sam iznela tortu sladoled na sto. Moje drugarice su me jako pohvalile na ovakom lepom rucku.
 
                                           PRIJATNO NEDELJNO POPODNE ZELIM SVIMA. 

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 16 Septembar, 2011 18:21

Ovo morate da probate ja sam vec probala  i mogu da kazem da je odlicno. Recept glasi ovako
 
Hleb sa Maslinkama
 
Potrebno je za 4-6 osoba:
230 g brasna
100 ml belog vina
100 ml maslinovog ulja
1 kasicica praska za pecivo
100 g praske sumke
20 g crnih maslinki 
20 g zelenih maslinki
100 g zutog sira
4 jaja
ulje 
so.
 
 
Priprema:
1. Pomesati brasno, jaja, maslinovo ulje, belo vino, prasak za pecivo i malo soli, i zamesiti glatko testo.
2. Sir i sunku iseci na kocke i umesati u testo. Crne i zelene maslinke prepoloviti, izvaditi kostice, pa i njh sjediniti sa testom. Pecnicu zagrejte na 180 stepeni.
3. Catvrtasti pleh podmazati sa malo ulja, u njega iztuciti testo i istapkati ga da se izravna. U zagrejanoj pecnici peci oko 30 minuta. Preruciti na zicu da se ohladi.
 
 
 
                                                PRIJATNO SVIMA ZELIM. 

Moji Brecepti Brzo i Ukusno

medonja | 28 Avgust, 2011 18:56

Moja drugarica maja je pravila jednu tortu koja se meni jako dopala da sam jo trazima recept.
recept glasi ovako.
 
                                           Kivi torta
 
Sastojci:
1 kg kivija
250 g prah secera 
7 kasika kristal secera
7 jaja
3 kasire brasna 
2 kisele pavlake
350 g mlevenih oraha
1/2 kasicica sode bikarbone
200 g slaga
 
Priprema:
Mikserom umutiti kristal secer i belance, dodati zumance, brasno, sodu bikarbonu i 50 g mlevenih oraha.Sve promesati kasikom. Masu podeliti na tri dela i ispeci tri kore u obavezno podmazan pleh. Mikserom umutiti pavlaku sasecerom u prahu,dodati ostatak mlevenih oraha pa ih nezno umesati kasikom. Posebno  umutiti slag sa vodom.
Kivi oljustiti nozem i iseci na kolutove. Nafilovati tortu sledecim redosledom: kora, kivi, fil od oraha, slag, kora, kivi, fil od orahs, slag i na kraju opet slag.
 
 
                                     PRIJATNO ZELIM SVIMA! 

Nakit je moj hobi

medonja | 09 Jul, 2011 21:42

Ovo je jedan deo mog nakita koje pravim iz hobije.

 

Moji Recepti Brzi i Ukusni

medonja | 07 Jul, 2011 16:38

Ovo slatko jelo koje se zove curosi dolazi iz spanije, ja sam probala i moram da kazem da je odlicno. Recept glasi ovako
 
Curosi
 
Za 4osobe:
170 g brasna
750 g margarina
solja vode
3 jaja
50 g mlevenih badema
uljr za przenje.
 
Topla cokolada:
3 dl mleka
100 g crna cokolada
kasika gustina
redana kora od pomorandje.
 
 
Nacin pripreme:
1 U serpi zagrejati vodu. U kojoj treba rastopiti margarin. Kada voda prokljuca smanjiti teperaturu i dadati brasno. Dobro promesati dok masa ne postane kompaktna.
2 Presuti masu u ciniju i dodati umucena jaja, pa dobro umutiti da se dobije testo bez grudvica. U testo dodati samlevene bademe i dobro ga varjacom zamesati.
3 U tiganju ugrejati ulje spricem za kolace ili dresir kesom spricati. Masu direktno u zagrejano ulje, koje ne sme da bude prejako. Prziti ih dok ne dobiju zlatno braon boju.
4 U serpi ugrejati mleko i u njemu rastopiti cokoladu...
Dodati gustin i  pomesati da se masa ujednaci, , tj. Dobije gust fil. U njega narendati pomorandjinu kori.
5 Curosi u makati u fil i tako ih konzumirati.
 
 
                                          Prijatno zelim svima. 
 
 
 

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 05 Jul, 2011 16:09

Odlicila sam da pozovem prijatelje na rucak. Kupila sam sve sto mi je potrebno za ta jela, pre nego sto pocnem za kuvanjem, postavicu sto na terasu jer tamo cemo da jedemo, stavicu beli stoljnak i crvene tanjire i case za vino. A da ne zaboravim i muziku koju cu da pustim. Ispecicu domaci hleb u rerni jer znam da neko nemoza bez hleba da jede.
Pocela sam da kuvam glavno jelo  punjeni pileci file a za dezert mafini s jabukama.
Kada sam zavrsima sa kuvanjem pocela sam da vadim vina koja cemo da pijemo uz ovo jelo, a da ne zaboravim na hleb kada sam ga izvadila iz rerne mirisao je na svez hleb mekan ko dusa.
 
Onda su pristizali moji prijatelji, koi su donosili neka pica i cvece poceli smo da pricamo o svemu i svast. Oda smo presli na sto ja sam iznela glavno jelo i domaci hleb,kada sam probala jelo bilo je socno i ukusno da su me moi prijatelji hvalili  za to jelo a pogotovo  za hleb.
Kada smo zavrsili sa glavnim jelom ja sam iznela dezert na sto svima se dopalo da su mi trazili recept. Recept glasi ovako
 
Punjeni pileci file
 
Potrebno je za 4 osobe:
50 g susenog paradajza
10 g suvih vrganja
200 ml crvenog vina
4 pileca fileta
2 kasike seckanog svezeg bosiljka
 so, biber
 kasika ulja
250 ml supe (instant)
100 ml slatke pavlake
2 kasike gustina.
 
Priprema:
1 Kuvati paradajz i pecurke u vinu oko 15 minuta. u mesu zarezati ,,dzepove" za punjene. Procediti paradajz i pecurke i sacuvati tecnost. Iseckati.
2 Zagrejati rernu na 200 stepeni, zaciniti meso, napuniti ga mesavinom i zatvoriti cackalicama. Premazati meso uljem i peci ga u vatrostalnoj posudi 25 minuta. izvaditi i ostaviti na toplom.
3 Sok od pecenja pomesati sa supom i vodicom od paradajza i pecuraka, dodati pavlaku, prokuvati i umesati gustin. Dobijeni sos servirati uz meso kao prilog sluziti sa kropirom.
 
Mafini s jabukama
 
Potrebno je:
2 jajeta
250 ml jogurta
100 g secera
kesica vanil secera
74 ml ulja
2 jabuke 
250 g brasna
kesica praska za pecivo
kesica cimeta.
 
 
Priprema:
1 Dobro oprane jabuke iseckajte na listice. Umutite jaja, secer, vanil secer, jogurt i ulje, pa kad se sve sjedoni, sipajte brasno, prasak za pecivo i cimer
2 Mutitr dok se masa ne ujednaci, te umesajte listice jabuka.
3 Smesu rasporedite u podmazane kalupe za mafene. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
 
 
                                   Prijatno Svima.

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 02 Jul, 2011 18:52

Probala sam pekac hleba i moram da vam kazem da je odlican lepo ispece hleb, nije ko onaj kupovni jos je bolji od njega.
Dala sam mojoj mami pekac hleba  kada je ona stavila sve sastojke koje idu u pekac hleba, kada se zavrsijo hleb moja mama je bila odusevljena da je rekla: Sto puta je bolji od save hleba.
Znala sam da ce joj se dopasti pekac hleba pa sam joj poklonila. Porucila bi svima da imaju pekac hleba, jako je koristan za sve prilike. 

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 30 Jun, 2011 15:47

Evo ja sam se vratila nisam bila u beogradu otisla sam u nemacku kod jednih prijatelja u posetu. Tamo sam ostala malo duze neho sto sam planirala, probala sam sva nihova jela i mogu da vam kazem da je ukusno, socno i dobro spremljeno, tako nesto nisam jela u mom zivotu. Kada sam usla u jednu radnju u nemackoj kupila sam pekac hleba i sve zacine koje ovde mi nemamo. Moja drugarica katarina da la mi neke recepte jer sam joj ja trazila. Kada sam se spremala da se vratim kuci setila sam se dami je sveska sa receptima, ostala u nemackoj nista cekacu da mi posalje. 

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 03 Jun, 2011 14:32

Danas sam pravila kun fu snicle jako je jednostavno za pravljenje, meni se jako dopale i ukusne su.  Recept glasi ovako
 
 
KUN FU SNICLE
 
Sastijci:
300 g mlevenog mesa
200 ml kisele vode
3 kasike brasna
3 kasike ulja
1 kesica praska za pecivo
1 kesica premije dodatak jelima
5 cena belog luka
veza svezeg persuna.
 
 
Priprema:
1. Pomesajte sve sastojke, dodati seckan persun i sitno iseckan beli luk
2. Ostaviti da odstoji u frizideru najmanje 30 minuta
3. Vaditi kasikom i prziti na teflonu na malo ulja.
 
 
 
                                          PRIJATNO ZELIM SVIMA! 

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 16 Maj, 2011 18:12

evo sada sam napravila Renzanci ,,al arabiate"  moram da kazem da sam veliki gurman jer volim sve da jedem, cak i da spremam. Pocela sam nesto da razmisljam kako bi bilo da napisem neku knjigu o jelima, skupila sam preko 500 recepta bilo bi lepo kada bi sve te recepte stavila u knjigu koju cu da napisem jednog dana. Ja se nadam da ce mi uspeti. Recepti glase ovako
 
Rezannci ,,al' arabiata''
 
 Potrwbno je za 4 osobe:
20 g dimljene slanine
glavica luka
cen belog luka
1 crvena ljuta papricica
4 sampinjona 
kasicica ulja
konzerva paradajza (850 ml)
so, biber
5 kasika crnog vina
400 g rezanaca
30 g parmezana
 
Priprema:
1. Sitno iseckati slaninu i proprziti je u tiganju bez dodataka masnoce. Izvaditi i ostaviti na salveti da se ocedi od viska ulja. Iseckati crni i beli luk. Papricicu ocistiti od semenki i takodje iseckati.
2. Ocistiti pecurke i iseci ih na tanke listice. Papricice, crni i beli luk proprziti na ulju, dodati paradajz, posoliti i pobiberiti. Naliti vinom i krckati poklopljeno oko 15 minuta. Posle prvih 10 minuta dodati pecurke i poklopiti ponovo.
3. Skuvati rezance i procediti ih. Pomesati rezance i sos, poklopiti serpu i ostaviti minut-dva da se ukusi pomesaju. Servirati toplo.
 
 
 
                                         PRIJATNO ZELIM SVIMA OD SRCA! 

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 13 Maj, 2011 16:34

Resila sam da sve recepte iz moje knjige probam. Kao sto bi moja mama rekla nemoj da odustanes od onog sto si zapoceo zavrsiga do kraja. Tocu i da uradim, pocela sam da se interesujem za kuvanje, nesto sam  razmisljala dali da se upisem na kurs kuvanja. Ja mislim da cu to i da uradim, jedva cekam da krenem na taj kurs.  Pre nego sto odem na taj kurs prvo moram da zavrsim onu moju knjigu koju sam pocela. kada je zavrsim oda idem na taj kurs kuvanja tako sam odlucila i tako ce da bude.

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 12 Maj, 2011 16:01

Evo sada su nam dosli neki rodjaci u goste nisam ih videla sto godina. Pa je moja mama spremila jedno jelo koje mi se jako dobalo, a to jelo se zove pilece tiganjce s renzancima kada su rodjaci to probali odma su pohvalili moju mama kako je lepo spremala da su odmah trazili da joj da recept. Koliko je dobro da sam trazila da mi sipaju jos jedan tanjir, znam da je nepristojno kazati njam , njam ali ja sam morala da kazem jer mi se jako dopalo. Recept glasi ovako.
 
 
Pilece tiganjce s rezancima
 
Potrebno je za 4 osobe:
250 g spriralnih rezanaca
so
250 g pileceg fileta
glavica luka 2 cena belog luka 
2 sagarepe
150 g kukuruza (konzerva)
2 kasike maslaca
biber
150 g smrznutog graska
4 kasika kisele pavlake.
 
Priprema:
1. Skuvati rezance prema upustvu s pakovanja. Meso oprati, prossiti dobro cistom kuhinjskom krpom i iseci ga na trake. Iseckati crni i beli luk. Sargarepe oljustiti i iseci na prutice. Procediti kukuruz renzance takodje procediti. 
2. Zagrejati maslac u teflonskom tiganju i proprziti luk. Dodati meso i beli luk, pa prziti jos malo. Posoliti, pobiberiti i krckati jos 5 minuta. Dodati prutice sagarepe, kukuruz i rezance, pa krckati jos 5 minuta. Umesati kiselu pavlaku, posoliti i pobiberiti jod jednom ako je potrebno i jelo pre serviranja ukrasiti zacinskim biljem po izboru ( na primer svezim listicem persuna).
 
 
 
                                  PRIJATNO ZELIM SVIMA OD SRCA! 

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 09 Maj, 2011 16:31

Isla sam u grad nekim poslom a kada sam ga zavrsila, oda sam odlucila da se ptosetam. Dok sam se setala nesto sam razmisljala kako bi bilo da napravim jedno jelo iz moje knjige. Kada sam dosla kuci odma sam uzela  knjigu i listala i nasla sam jedno jelo koje se zove piletina s paradajzom i prazilukom. Odma sam krenula u radnju da kupim sve sto mi je potrebno za to jelo. Kada sam stigla kuci odma je zazvonio moj mobilni telefon  ja sam se javila a to je bila moja drugarica maja,  pocele smo da pricamo o svemu, pami nesto palo na pamet kako bi bilo da pozovem  drustvo na rucak , Rekla sam  maji da dodje na rucak  i  oda sam sve  redom zvala da dodju kod mene na rucak. Dok sam pravila  jelo  nesto sam se setila sto ne  napravim nesto slatko a to cimet-padobranci. Dok sam pravila sve to, odlucila sam da postavim sto na terasi, stavila sam crveni-beli stoljnak i plave tanjire. Kada je sto bijo gotov i jelo je bilo gotovo.
 
Polako sam pocela da se spremam kada sam zavrsila neko je zazvonio na vrata, moje drustvo je stiglo i pravo su krenili za sto i poceli smo da pricamo osvemu i svasta. Ja sam polako otisla do kujne iznela to jelo na sto. Svi su uzivaliu tom jelu da niko ni je rekao ni rec. Kasnije je maja trazila da joj dam recept, onda su poceli da me hvale za ovako lepo jelo. A na kraju sam iznela one cimet- padobtance na sto. Bila sam zadovoljna sto mi je sve to  uspelo. 
Recept glasi ovako:
 
Sastojci za 4 osobe:
750 g kropira
3 kasike ulja 
2 srednja praziluka 
300 g paradajza
veza majorana
500 gpilecih fileta
kasicica instant supe od povrca
so, biber.
 
Priprema:
Kropir oljustite, operite i iseckajte na kolutove. Zagrejate ulje na velikom tiganju, pa u njemu, na tihoj vatri, przite  krompir 15 minuta, uy povremeno okretanje.  Presecite praziluk po suzine i isecite na komade sirine oko dva sentimetara. Paradajz isecite na kocke, iseckajte majiran, a dve grancice ostavite za dekoraciju.  Meso isecite na kocke, kropir izvadite iz tiganja, pa u istu masnoci proprziti piletinu.  Dodajte praziluk i dinstajte dva, tri minuta. Dodajte paradajz i majoran i jos malo proprzite. Nalijte 150 mililitara vode, a kad prokljuca umesajte supu. Ostavite da se krcka dva, tri minuta, dodajte kropir, posolite i pobiberite. Garnirajte majoranom.
 
 
Potrebno je:
3 belanceta
so
500 g secera u prahu
pola kasicice cimeta
500 g oljustenih mlevenih badema
3 kasike likera od badema
150 g gorke cokolade
malo mleka i malo maslaca.
 
 
Priprema:
Belance i so dobro umutite, dodajte secer u prahu i nastavite da mutite dok ne dobijete cvrst sneg. Mleveni badem i liker od badema lagani umutite da dobijete ujednacenu smesu, pa je ostavite da odstoji 30 minuta. Smesu stavite u spric za kolace i deo istinite u pleh koji ste podmazali ili oblozili masnim papirom.  Pecite oko pola sata u rernu zagrejanoj na 150 stepeni. Cokoladu izlomite i sa  maslacem i mlekom rastopite na pari.  Svaki peceni padobranac zamocite u rastopljenu cokoladu i ostavite da se glazura stegne. Cimet- padobrance poredjajte u plehanu kutiju, a izmedju stavite masni papir.
 
 
 
 
 
                             PRIJATNO ZELIM SVIMA OD SRCA! 

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 08 Maj, 2011 14:42

Sada sam ja otvorila moju knjigu i nasla jedan recepr koji mi se jako dopao pa sam odlucila da ga napravim. Recept glasi ovako.
 
 
Cokoladni biskviti
 
Potrebno je za 4 osobe:
solja brasna
1/2 solje secera
1/4 solja kakaoa u prahu 
1/2 kasicice praska za pecivo
malo soli
1 jaje i 1 belance
kasika meda
pola kasicice ekstrakta vanile.
 
Priprema:
 
Zagrejte rernu na 350 stepeni. U vecoj posudi pomesajte brasno, secer, kakao prah, prasak za pecivo i so. Posebno pomesajte jaje sa belancetom, dodajte med i ekstrakt vanile i sve zajedno sipajte u posudu sa brasnom. Energicno mesajte dok ne dobijete lepljivu,homogenu masu. Na ravnoj povrsini po kojoj ste posuli brasno rasvucite testo i podelite ga u dve kobasice precnika 2,5 cm. Isecite kriske debljine 1 cm i poredjajte u pleh pokriven kolacarskim papirom. Pecite 8 minuta, okrenite i pecite jos 8 minuta.
 
 
 
                                       PRIJATNO NEDELJNO POPODNE ZELIM SVIMA! 

Moji Recepti Brzi i Ukusni

medonja | 04 Maj, 2011 15:49

Juce je moja mama pravila jedan krem, kada sam ga ja probala tako je dobar da nemozete da zamislite. Recept glasi ovako
 
Bakin cokoladni krem 
 
Potrebno je za 6 osoba:
75 g secera
5 jaja
100 g cokolade za kuvanje 
6 gl punommasnog mleka
 
Priprema:
U jednu posudi umutite jaja sa secerom, a u drufoj  kuvati mleko. Kada povri prelijte cokoladu izlomljenu na komadice i mesajte dok se cokolada  sasvim ne otopi. Kad se masa smlaci postepeno je sipajte preko umucenih jaja. Krem potom sipajte u manje tegle, a njih poredjajte u pleh do pola napunjen vodom.Kuvajte na 15-20 minuta u prethodno  zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Sacekajte da se cokoladni krem ohladi pre sluhenja.
 
 
 
                                          PRIJATNO ZELIM SVIMA! 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb