Nakit Grlica

Moji Recepti

medonja | 22 April, 2011 19:42

Prave italijanske grisine
 
Potrebno je za 35 komada
kocka kvasca
500 g brasna
40 g maslaca
kasicica soli
 
Priprema
 
1. Razmeksati kvasac u 250 ml mlake vode. U ciniji pomesati brasno, maslac, so i nakisli kvasac. Umesiti testo i ostaviti ga na toplom mestu da naraste, otprilike za duplu meru. 
2. Razviti testo da bude debelo oko 1/2 cm i iseci da na uzane tracice.
3. Tracice malo valjati da postanu oble kao grisine, a zatim ih redjati na pleh oblozen peki -papirom. Zagrejati rernu na 200 stepeni i ostaviti grisine u blizini rerne oko 10 minuta, da jos malo narastu pre pecenja. Ubaciti pleh u rernu i peci oko 10 minuta. Sluziti grisine uz omiljeno belo vino ili spricer.
                                      
 
                                            
                                           
                                                                               
                                  

Komentari

Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb