Nakit Grlica

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 25 April, 2011 15:07

Danas sam usla u kuhunju i otvorila onu knjigu koju sam dobila. Pocela sam da listam knjigu i gledala sam, i rekla sam sta cu ja danas da spremam iz ove knjige. I pronasla sam a toje piletina u sosu od crvenog vina.
Kada sam pocela da pravim to jelo bojala sam se kako ce da ispadne i kakvog je ukusa, jer prvi put pravim nesto ovako.  Kada sam zavrsila pravljenje ovog jela, rekla sam: ako sada ne probam kada ces onda. Uzela sam  noz i viljusku i pocela da jedam imao je predivan ukus a miris da ne govorim, kako me je mamijo dok sam ga pravila. Recept glasi ovako
 
Piletina u sosu od crvenog vina
 
Potrebno je:
1 pile (oko 1,5 kg)
so
 
crni biber
200 g manjih sampinjona 
100 g sitnih glaviga crnog luka
2 cena belok luka
2 supene kasike ulja
3/8 l kvalitetnog crnog vina
1  kafena kasicica susenog tinijana
1 lorberov list
1 sopena kasika putera ili margarina
1 supena kasika brasna
2 supene kasike seckanog persuna.
 
Priprema:
1. Pile iseci na 6-8 delova, posoliti i pobiberiti. Sampinjone ocistit i oprati. Beli luk oljustiti i iseci.
2. U dubljem tiganu ili serpi zagrejti 1 supenu kasiku ulja i poslagati piletinu tako da deo sa kozicom bude okrenut nadole. Peci5-7 minuta, dok s jedne strane ne dobije zlatnobraonkastu boju. Izvaditi meso na tanjir i ostaviti ga sa strane. Ulje prosuti.
3. U istom tiganju zagrejati ostatak ulja. Staviti sampinjone i crni luk da se dinstaju 3 minuta, dodati beli luk, vino, timijan i lust lorbera.
4. Staviti u tiganj piletinu sa saftom koji je iscureo, postiti da provri, smanjiti vatru, poklopiti i kuvati 15-20 minuta. Viljuskom umesati puter i brasno.
5. Izvaditi piletinu, crni luk i sampinjone, pokriti i ostaviti na toplom. Izvaditi  lorberov list. Pojacati vatru i staviti puter sa brasnom u tecnost. Mesati i sacekati da provri. Kuvati dok se sos ne veze. Na tacnu staviti piletinu s lukom i sampinjonama, preko toga preliti deo sosa, a ostatak u ciniju. Piletinu posuti persunom i servirati.  Sos servirati odvojeno.
 
 
                                             PRIJATNO ZELIM SVIMA!  

Komentari

Re: Moji Recepti Brzo i Ukusno

izabeiia | 25/04/2011, 21:40

jako je ukusno...hvala

Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb