Nakit Grlica

Moji Recepti Brzo i Ukusno

medonja | 26 April, 2011 15:17

Danas mi dolaze prijatelji na rucak, a ja sam razmisljala sta da napravim. O tvorila sam knjigu i videla sam jedan recept, otisla sam do radnje i kupila sve sto mi je potrebno za to jelo. I  pocela da pravim to jelo koje se zove, piletina u kori od sefa. Kada je jelo bilo gotovo, neko je zvonijo na vrata a to je bila moja mama, ja sam zamolila moju mamu da proba to jelo. Bila sam jako nervozna jer nisam znala sta ce dami kaze, dali valja ili nevalja, nisam mogla a da nepitam: mama kakvo je molim te budi iskrena  pa mi kazi!
Ona mi rekla znas sta ovo jelo je odlicno da mozes i prste da polizes, sada mi je laknulo jer sam opet uspela da napravim neko jelo iz ove knjige. 3 sata  je bilo a ja sam pocela  da postavljam sto jer svaki cas treba da mi dodju prijatelji. Onu su dosli odma su seli za sto a ja sam iznela ono jelo na sto. Kada su poceli da jedu jedan od njih mi je rekao ovo je odlicno mozes da se udas. A ja sam se smejala. Recept glasi ovako:
 
Piletina u kori od senfa
 
Sastojci:
Puter za premazivalje
1 pile (oko 1,5 kg)
so
crni biber
1/2 glavice crnog luka
1 cen belog luka
1 supena kasika putera ili margarina
75 g preali
2 supene kasike persuna, sitno isecnanog
4 supene kasike majoneza 2 kafene kasicice majoneza
2 kafene kasicice pikantnog senfa.
 
Priprena:
1. Zagrejati gorne grejac rerne na 250 stepeni. Vatrostalnu posudu premazati puterom. Pile iseci za 4 porcije, posoliti, pobiberiti i staviti u posudu tako da kozica bude okrenuta nadole, a posudu staviti u rernu na 15 cm od izvora toplote. Peci po 10 minuta s obe strane.
2. U medjuvremenu oljustiti crni luk i beli luk i sitno ih iseckati. Umanjem loncu otopiti puter na umerenoj vatri, staviti crni luk i beli luk i dinstati 5 minuta. Dodati prezle i persun, a posudu skinuti sa vatre i ostaviti sa strane. U jednom tanjiricu pomesati majonez i senf.
3. Okrenuti piletinu i peci jos 5 minuta.
4. Izvaditi posudu iz rerne, meso premazati senfom i majonezom a zatim ga posuti persunom i prezlama, vratiti ga u rernu i peci jos 3 minuta, dok kora ne bube rumena. Gotovo jelo staviti na tenjir i servirati.
 
 
                                             PRIJATNO ZELIM SVIMA! 

Komentari

Dodaj komentar





Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb